Ελεγκτής Ορθογραφίας

Στόχος του Ελεγκτή Ορθογραφίας είναι να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε ορθογραφικά λάθη μέσα σε ένα κείμενο.

Οδηγίες Χρήσης

Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε και επικολλήστε μέσα στο πλαίσιο κειμένου το κείμενο που θέλετε να ελέγξετε και πατήστε το κουμπί "Ορθογραφικός Έλεγχος". Αν όλες οι λέξεις του κειμένου σας είναι γνωστές στο ορθογραφικό λεξικό, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου με το μήνυμα "Δε βρέθηκαν ορθογραφικά λάθη.". Αν μία ή περισσότερες λέξεις δεν είναι γνωστές στο ορθογραφικό λεξικό και μπορούν να εντοπιστούν πιθανές εναλλακτικές τους, το κείμενό σας τίθεται σε κατάσταση ορθογραφικής διόρθωσης, όπου οι άγνωστες λέξεις εμφανίζονται σε κόκκινο φόντο. Μεταφέροντας το δείκτη του ποντικιού πάνω σε μια λέξη με κόκκινο φόντο, θα εμφανιστεί ένα μενού με πιθανές -ορθογραφικά σωστές- εναλλακτικές. Επιλέγοντας μια εναλλακτική από το μενού, αντικαθιστάτε την άγνωστη λέξη με αυτή, η οποία εμφανίζεται πλέον σε λευκό φόντο.

Στην κατάσταση ορθογραφικής διόρθωσης δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο παρά μόνο να αντικαταστήσετε τις λέξεις που βρίσκονται σε κόκκινο φόντο με κάποια από αυτές που προτείνει το ορθογραφικό λεξικό. Για να μεταβείτε σε κατάσταση επεξεργασίας, πατήστε το κουμπί "Επεξεργασία".